FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

День Соборності

Сьогодні вся Україна відзначає одне з найважливіших державних свят – День Соборності України. Свято єднання сили й духу нашого народу. Саме 22 січня відбулось проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР. Головна традиція в День Соборності - це живий ланцюг, який українці вибудовують, символізуючи об'єднання українських земель і державну єдність.З кожним роком це свято набуває все більшого значення, адже соборність – це не тільки спільна територія. Це й духовна єдність, спільні ідеали, цінності та прагнення.

В 4-А класі (класний керівник Юркова Л.М.) проведено виховний захід «Україна – земля моя та моїх предків», який сприяв розвитку почуття любові до рідної Батьківщини! Проведений захід посилив віру в те, що територіальна цілісність нашої Батьківщини, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми ще більше упевнилися, що «Україна – єдина країна». Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей неоціненний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

Для учнів 6-Г класу (класний керівник Киндяк І.М.) було проведено виховний захід на тему "Нам берегти тебе соборну і єдину", де діти виконували різні завдання, хвилиною мовчання вшанували героїв, які загинули, створили "живий ланцюг".

Учні 4-Б класу поглибили знання про історію виникнення свята, ознайомилися з цікавими фактами про Україну.

В 9-В класі було проведено годину спілкування "Україна єдина". Учні також взяли участь у міському ланцюгу Єдності в центрі міста.

У 8-А класі була проведена година спілкування на тему: "Моя Україна - Соборна держава", під час якої учні поглибили знання про історію виникнення свята Соборності України та свободи. Лиш в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети - побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Учні 8-Б класу провели виховну годину «Незламні і єдині в історії й навіки». Класний керівник Охорзіна О. В. розповіла дітям про історичні події, які відбулися в Україні 105 років тому та їх вплив на подальшу долю нашої держави. По завершенні виховної години учнів класу взяли участь у міському ланцюгу Єдності в центрі міста.

Учні 8-В класу під час години спілкування теж не забули про захисників, які сьогодні стоять на варті єдності і незалежності і виготовили листівки вдячності.

Уу 3-В класі класним керівником Киринюк Л. А. було проведено виховний захід : «Ми – діти своєї країни». Учні переглянули презентацію «Ми – українці», обговорили що таке патріотизм та за що вони люблять свою країну, створили мапу України з областями у вигляді пазлів та виготовили листівки.

Учні 5-В класу в цей день пригадали як це все відбувалось багато років тому, зігравши у пізнавальну гру. Діти створили газету "Україна - єдина", та обєднали своїми серцями всі частинки України на мапі, пригадали відомих українських діячів того часу, народну мудрість та перевірили свої знання. Також в цей день діти створили живий ланцюг єдності.

В 5-Г класі на виховній годині учні давали відповідь на питання: Що для мене Україна? Що таке Соборність? Діти ще більше упевнилися, що "Україна - єдина країна". Учні пригадали важливі факти з історії, виконували різні завдання. З'ясували, що Соборність України - основа державності. Тільки разом збережемо незалежність. Наша ЄДНІСТЬ - це ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ! Наша ЄДНІСТЬ - наша СИЛА!

Учні 10-А кл. долучилися до святкування Дня Соборності України

Роботи гуртків "Патріот", "Цвіт нації", 4-В класу, 1-А класу до Дня Соборності України.


Галерея "День Соборності"

Кiлькiсть переглядiв: 27

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.