FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

Леонардо да Вінчі

Леонардо да Вінчі - геніальний художник, вчений та винахідник

Леонардо да Вінчі був найвидатнішою особистістю XV-XVI ст. Він широко відомий як геніальний художник і вчений. Та мало хто знає, що він також був інженером, винахідником, виробником іграшок, дизайнером машин, архітектором, музикантом, дизайнером театральних костюмів та великим захисником тварин!

В щоденниках Леонардо да Вінчі були конструкції першого парашута, гвинтокрила, літака, танка, першого гойдального моста та аквалангу. Йому належать перші начерки велосипеду та автомобіля, проєктування катапульти, кулемета, телескопу та робота. І це неповний перелік його надбань.

Леонардо да Вінчі був одним з перших італійців, який почав використовувати масляну фарбу в живописі. Дві з його робіт, «Мона Ліза» і «Таємна вечеря» є найвідомішими, найціннішими та найдорожчими.

Вчені, які вивчають біографію і діяльність винахідника, заявляють, що охопити масштаб титану епохи Відродження неможливо. Ставши легендою за життя, Леонардо да Вінчі залишається недосяжним ідеалом в нашому світі.

Саме це досліджували учні 11-Б класу та вчитель англійської мови Марчук О.Т. під час виконання проєкту з англійської мови “Leonardo da Vinci, Genius Painter, Scientist, Inventor”, присвяченого року Леонардо да Вінчі в Україні. Результати своєї роботи учні презентували під час уроку-конференції «Леонардо да Вінчі – геніальний художник, вчений та винахідник»

Галерея "Леонардо да Вінчі"

Кiлькiсть переглядiв: 85

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.