FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

День української хустки

Хустка - особливе вбрання українок, вона пов'язана з безліччю звичаїв та обрядів. Здавна хустка вважалась українським національним аксесуаром, який зберігає в собі старовинні традиції.

До Всесвітнього дня української хустки, 7 грудня в 10-А класі (класний керівник Шевчук О.С.) було проведено годину спілкування "Українська хустка - берегиня роду". Учні знайомилися з історією виникнення свята, дізналися про звичаї та традиції, пов'язані з хусткою. Продемонстрували хустки із різними орнаментами та способами зав'язувати їх.

Хустка - це невід'ємна частина української культурної спадщини. Сьогодні яскраві хустки поступово завойовують прихильність не тільки українок, а й модниць всього світу. А отже, українське вкотре стає світовим трендом.

Учні 3-В класу разом із класним керівником Киринюк Л. А. та асистентом вчителя Якимовською К. М., хочуть від щирого серця привітати усіх з цим чудовим святом! Сьогодні ми об'єднуємося, щоб вшанувати красу та символіку української хустки, яка стала не лише модним аксесуаром, але й важливим елементом нашої культури.

Учні 4 А класу дізналися історію виникнення хустки. Розповідали вірші, малювали візерунки, зачитували цікаві факти про ХУСТКУ. А ще дівчатка презентували свої улюблені хусточки.

Дівчатка 8-А класу також прикрасили свої голівки різнобарвними хустинками.

Учні 1-Б класу мали змогу побути у ролі дизайнерів, та самостійно оздобити орнамент на хустці.

Учениці 3-А класу підтримали всеукраїнський флешмоб до Дня хустки.

Кiлькiсть переглядiв: 22

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.