FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

День обіймів

4 грудня - день обіймів

Обійми - це важливий спосіб вираження тепла, любові та підтримки у нашому житті. Вони можуть знімати стрес, підвищувати настрій та сприяти психічному благополуччю. Наші учні та працівники нашого закладу також люблять обійматися!

Обійми – це перше відчуття, які використовують немовлята, аби пізнавати світ. Щоразу, як до дитини ласкаво торкаються, її мозок отримує потужний поштовх до розвитку. Обійми спонукають організм виробляти дуже важливий для розвитку дитини гормон — «гормоном щастя». Цей гормон позитивно впливає на процеси запам’ятовування, пізнання, навчання. Завдяки йому діти більш позитивно ставляться до пізнання довколишнього світу та спілкування з іншими людьми.

Мозок людини інтенсивно розвивається аж до 25–27 років. Отож дітям татові й мамині обійми будуть життєво необхідними дуже довго. Однак і після того вони охоче прийматимуть їх від вас як вияв любові та довіри!

Вчені підрахували, що задля формування здорового рівня самооцінки та для належного фізичного, розумового й емоційного розвитку дитини її потрібно обіймати щонайменше 12 разів на день.

Отже, даруймо один одному обійми якнайчастіше! В обіймах дорогих людей створюється свій маленький, теплий та безпечний світ.

Можливо, з цього можна зробити висновок про те, що ми можемо обійматись і без особливого свята, а й в повсякденні.

10-А клас створив відео до дня обіймів.

Кiлькiсть переглядiв: 15

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.