FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

Нумо, хлопці

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, 12 жовтня 2020 року, у ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4, класним керівником Шевчук О.С. та учнями 7-А класу було проведено козацькі змагання «Нумо, хлопці!», присвячені до Дня українського козацтва та Дня захисника України. Козацькі розваги проходили у формі змагання. Звичай проводити вільний час у форматі змагань зародився у середовищі українського козацтва з давніх-давен, коли хоробрі воїни після тяжких походів розважалися, визначаючи з-поміж товариства найбільш сильних, вправних та розумних чоловіків! Так само і хлопці 7-А класу змагалися між собою в кмітливості, спритності, інтелекті, творчих навичках тощо. Сучасні козаки змагалися в поїданні бубликів, творчо розфарбовували, а також у знанні історії та побуту козацтва, окрім цього, хлопці спробували себе у ролі кухарів та умінні швидко вправлятися.
Це все додавало відчуття козацького духу, створило неповторну атмосферу патріотизму, піднесеності, гордості. Кожен з учасників не прагнув перемогти, а просто взяти участь, проявити себе.
Як швидко минає час, залишаючи тільки спогади, пам’ять, традиції. Ми маємо чим пишатися, адже ми, українці, не забуваємо своєї історії. Плекання відчуття єдності сучасної молоді з духовними та культурними надбаннями українського козацтва сприяє вихованню фізично стійких, морально чистих і по-лицарськи мужніх та сильних духом громадян нашої держави.


Кiлькiсть переглядiв: 91

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.