FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

Цикл моновистав

Моновистава — один із найскладніших театральних жанрів. Вся увага глядачів сфокусована на одному акторові, який здатний перетворити оповідь у сценічне дійство.

Сьогодні неймовірний день, адже до нас у школу, завітала відома людина, член спілки театральних діячів України, режисер-постановник, в минулому актриса Тернопільського драматичного театру, викладач «Історії театру» Оксана Євгенівна Іваненків, яка провела цикл моновистав для учнів 5-11 класів.

У її виконанні прозвучали твори Івана Франка, І. Котляревського, Т. Шевченка, Л. Костенко. Учням 5-6 класів було цікаво прослухати казки і притчі народів світу. “Ніколи й не могли діти уявити, що жанр моновистави так їх заполонить" зазначають вчителі. "Із перших слів, перших звуків, які линули з її вуст, хлопці та дівчата відчули насолоду, а по тілу пробігли мурашки. Її дикція, уміння подати себе, дзвінкий голос, тонкі ноти відчаю і щастя водночас дарували неперевершені відчуття радості й захоплення, адже їм декламували попурі з відомих поезій. Оксана Євгенівна настільки переживала кожну роль, що важко було відірватись від її моноспектаклю".

Діти мали змогу не тільки бути в ролі глядача, але й спробувати себе в ролі актора. Глядачі були приємно вражені виступом акторки, її грою та вмінням зацікавити публіку. У всіх залишився гарний настрій та позитивні емоції.За професією Оксана Євгенівна акторка та режисер. Сама читає монологи за двох-трьох акторів. Її моновистави розраховані для глядачів різного віку та орієнтовані на програми з української та зарубіжної літератури. Акторські здібності та глибина жіночої душі просто заворожували. Склалося таке враження, що саме вона автор творів, котрі декламує, адже переживала кожне слово, як щось своє, рідне. Оксана Євгенівна надихнула дітей на ліричний лад. Усі присутні були вражені силою таланту цієї полум'яної патріотки України, її феноменальною пам'яттю, вмінням перевтілюватися, акторською майстерністю".

Пані Оксана відвідує різні школи по всій Україні. Зусилля, які вона докладає, можна буде оцінити лише з часом, коли підросте нове покоління. Адже такі зустрічі сприяють вихованню в учнів любові до творів українських поетів і письменників, сприяють їхньому творчому розвитку. З нетерпінням чекатимемо нових зустрічей з Оксаною Євгенівною Іваненків.


Галерея "Цикл моновистав"

Кiлькiсть переглядiв: 152

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.