FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

Навички креативності

Чи можна навчитися та навчити креативності?

Згідно з дослідженнями, близько 65% нинішніх учнів початкової школи в майбутньому працюватимуть за професіями, яких поки навіть не існує. Як же підготувати сьогоднішніх школярів до цього? Що їм допоможе адаптуватися до постійних змін і застарівання навичок? Звичайно, креативність. Саме ця навичка вважається однією з основних навичок 21 століття (разом з такими навичками як критичне мислення, лідерство, ініціативність, уміння розв'язувати проблеми), якою мають володіти здобувачі освіти. І завдання сучасного вчителя їх цьому навчити.

Довгий час вважалося, що люди вже народжуються з креативними здібностями, але насправді креативності можна навчитися. Адже це вміння, і йому треба навчатися, його треба практикувати та розвивати. Для цього не потрібно створювати окремий курс з креативності — у своїх учнів вчитель може розвивати її щодня в рамках свого предмета. Саме на цьому акцентувала увагу вчитель англійської мови Марчук О.Т. під час проведення майстер-класу «Чи можна навчитися та навчити креативності?», на який вона запросила своїх колег 09.01.23 р.

Під час зустрічі педагоги обговорили, що таке креативність, визначили складники креативності. А головне – пройшли кілька цікавих тестів щодо діагностики своїх творчих здібностей та виконали ряд креативних вправ. Вчителі шукали незвичне у стандартному, вчилися дивитися на ситуацію під новим кутом, створювали та знаходили нові оригінальні ідеї, поповнювали своє творче портфоліо рядом порад щодо шляхів та методів формування творчих здібностей як у своїх учнів, так і в самих себе.

Марчук О.Т. продемонструвала колегам творчі проєкти своїх учнів: «Жива картина», «Мій креативний сніданок», буктрейлери про відомих письменників та їх книги, тематичні лепбуки та відео. Педагог закликала учасників майстер-класу пам’ятати, що існує сильний взаємозв’язок між навчанням креативності й навчанням креативно.


Кiлькiсть переглядiв: 39

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.