FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

Права дитини

До Міжнародного дня прав людини, в рамках акції "16 днів проти насильства", бібліотекарем Мазур І.М. проведено правову гутірку: "Права дитини у сюжетах казок".

Метою заходу було формування уявлень про права дитини, ознайомлення учнів із поняттями ''Право'', ''Конституція'', ''Декларація'', ''Конвенція''. Акцентувалась увага на правах та обов'язках дитини.

Учні переглянули відеоролики ''Твої права'' та ''Права дитини у сюжетах казок''. Вирішували казкові судові справи, у яких з'ясовували порушені права та обов'язки.

Ми віримо, що саме в такий спосіб виховується зацікавленість щодо правових знань, формується правова культура школярів і виробляються навички правомірної поведінки.

Також, в рамках акції "16 днів проти насильства", проведено флешмоб "Не бий дитину!" до Дня Синьої стрічки - символу протесту насилля над дітьми.

Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та, водночас, синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством.

Кожна людина, щоб не стати жорстокою, байдужою, з дитинства повинна розвивати в собі позитивні, добрі риси характеру, вчитися стримувати агресію.

Кiлькiсть переглядiв: 35

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.