FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

День української писемності

З нагоди дня української писемності та мови у 5-Б класі класний керівник Зелінська С.А. провела інтелектуально-мовну гру.

День писемності

День писемності

В рамках реалізації проєкту "Національно-патріотичне виховання" від учнів молодших класів був створений арт-простір на тему "В гостях у мови".

Між учнями 5-8 класів була проведена мовна гра-батл "Збережемо чистоту рідної мови".

Учні старших класів записали відео звернення з мотиваційними висловами на тему "Я розмовляю українською, тому що..."

До відзначення свята долучилась і шкільна бібліотека Мазур І.М., бібліотекар закладу, підготувала тематичну виставку на якій були представлені твори та поезія українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу. Також у 4-А класі вона провела інтелектуальну гру-конкурс "Українська мова - це наш дух, наша душа, наша пісня...". Під час гри-конкурсу учні звернулись до скарбів рідної мови, збагатили свій словниковий запас та показали свої знання української мови.

Українська мова - одна з головних цінностей нашої країни, наша гордість і наш скарб. Українську мову неодноразово забороняли та намагалися викорінити, а над її носіями вчиняли геноцид. Наша мова пережила все це і зараз визнана однією з найкрасивіших мов у світі.

Сьогодні 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. Лесь Т.В. для учнів 3-В та 3-А класів провела цікавий та пізнавальний урок, на якому учні переглянули відео, про походження цього свята, спробували свої сили у розгадуванні ребусів та поєднанні українських прислів'їв, обговорили вислови відомих українських діячів, пограли в дидактичну гру:"Так чи ні?" та гідно дали відповіді на запитання вікторини, на уроці мистецтва виготовили привітальну листівку до Дня мови.


Вчімо українську мову! Говорімо нею! Пишаймося нашою мовою і тим, що ми - українці!

Кiлькiсть переглядiв: 45

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.