FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

Спадщина Великого Кобзаря

В рамках проєкту STEAM освіти 24.11.2021 р. учні 8-А класу під керівництвом вчителя української мови та літератури Шевчук О.С. при вивченні творчості Т. Г. Шевченка та з метою збереження творчої спадщини Великого Кобзаря, створили невеликі саморобні зшитки із його поезією. Такі зшитки ще називають «Захалявними» або «Малими».

«Мала книжка» – рукописний збірник поезій Тараса Шевченка, створених у 1846 – 1850 роках. Цей рукопис не має назви, назва «Мала книжка» дана дослідниками.

При виготовленні проєкту захалявних книжечок, учнями було дотримано багатьох особливостей оригіналу, які згодом втратили свою важливість.

У варіанті восьмикласників подано умовний розмір захалявної книжечки, оскільки справжня «захалявна книжечка» була ще меншою за обсягом, щоб її не змогли знайти при обшуках.

Свої роботи учні представили на загал класу й батьків. Вони відійшли від традиційних, коричневих, темних, чорних тонів, в яких як правило зображують Шевченка, і вибрали яскраві кольори – сонячні, весняні.

На першому місці у цій роботі – спільна, цікава, навчальна, пізнавальна діяльність дітей з допомогою батьків, координована вчителем.


Кiлькiсть переглядiв: 49

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.