Повернутися до звичайного режиму
FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

80-річчя трагедії

Цими днями Україна відзначає 80-ті роковини трагедії Бабиного Яру та продовжує осмислювати страшні сторінки нашої історії. 29–30 вересня 1941 року в Бабиному Яру, на околиці Києва, нацисти розстріляли 33771 людину. Протягом 2 років окупації Бабин Яр став масовою могилою також для діячів українського визвольного руху, радянських підпільників і військовополонених, заручників, рома, душевнохворих.

В рамках відзначення цієї жахливої події учні 5 – А класу на чолі з класним керівником Стовбчатою І. В. відвідали віртуальну виставку «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії», використовуючи інтерактивну версію путівника та передивилися документальний фільм «Бабин Яр. У пошуках пам’яті». Під час ознайомлення з віртуальною виставкою діти побачили фотографії Праведників народів світу та врятованих ними людьми, твори мистецтва та дитячі малюнки, присвяченими цій події. Також, завдяки освітній платформі IWITNESS від USC Shoah Foundation, учні ознайомилися з відеосвідченнями людей, які стали свідками цієї трагедії та пережили її.

Класним керівником Шевчук О.С., у 8-А класі було проведено Національний урок пам’яті. Метою уроку було виробити негативне ставлення до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності, зазіхань на право на життя. Восьмикласники говорили про трагедію, Голокост і події Другої світової війни не лише мовою підручника, а й мовою пам’ятників і спогадів, які теж зберігають нашу історію.

В 9-Б класі було проведено урок пам’яті, який був націлений на те, щоб формувати в підлітків стійке негативне ставлення до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя. Також урок мав на меті розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні, розвивати навички критичного мислення через аналіз джерел, перегляд відео документів та розширити сучасне сприйняття процесу вивчення історії.

Класним керівником Хавренко В. В. та учнями 6-В класу було проведено годину спілкування на тему: "Бабин Яр: без права на забуття" з метою вшанувати пам'ять про мільйони жертв Голокосту. Учні переглянули документальний фільм та дізнатися про події, пов'язані з трагедією в Бабиному Яру. Школярі почули про місця, які стали мовчазними свідками злочину нацистської Німеччини та пам'ятники, що не дають забути про ці страшні роки геноциду. Діти мали змогу зрозуміти, що Бабин Яр - це трагедія всього людства, хоч сталася вона на українській землі.

У 6- А класі, класним керівником Назарчук І. Л. було проведено урок пам'яті.

Учні 4-В класу переглянули відео фільм про трагедію Бабиного Яру. Обговорили та дізналися про трагедію нові факти.

У 2-В класі під керівництвом Лесь Т.В. було проведено бесіду з елементами розповіді «Бабин яр - наш біль та пам’ять», переглянули відео про ті страшні події та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблим.

До вшанування пам`яті загиблих у Бабиному Яру 30 вересня був проведений урок у 5-Б класі.

У 6-Б класі була проведена година пам'яті до 80 річниці Голокосту.

Послухай схилену траву
Й страхіття взнаєш неймовірне:
Тут німець бив колись людей,
А ті - на бойню йшли покірно.


Кiлькiсть переглядiв: 34

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.