FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

Світова велич геніального поета

Кожен цивілізований народ має своїх поетів, що стоять біля витоків національної писемності, літературної мови, просвіти, самосвідомості.

Тарас Шевченко - наш пророк, геній, мислитець, художник, митець. Він звулканив слова, записані запорозькою кров’ю і зорані кріпацьким плугом. Це поет, який пов’язує й об’єднує різні культури, мови, політичні погляди.

Це беззаперечний авторитет, перед яким схиляють голови й українець, і росіянин, і грек, і парагваєць. Ім’я Шевченка стало в наш час символом боротьби проти насильства, проти гніту, проти посягання на священні права людини – свободу і незалежність.

Безцінна спадщина Т.Шевченка вже давно стала джерелом натхнення для багатьох митців літератури різних національностей, бо «Він завжди сучасний і нагальний, як правда, добро, людяність, щирість, ніжність, мужність, братерство…»

В рамках шкільного STEM-проєкту «Європа» учні 9-А класу Цимбалюк Анастасія та Гончар Максим під керівництвом вчителя української мови та літератури Сас Альони Анатоліївни підготували відеоролик «Світова велич геніального поета Тараса Григоровича Шевченка».

Кiлькiсть переглядiв: 42

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.